Мото гуми – необходимата презентация свързана с темата

  • by

Мото гуми – необходимата презентация свързана с темата

Мото гумите са изключително важен момент за което и да е превозно средство от този тип . Управлението на мотоциклет и сходни такива превозни машини задвижвани от мото гуми, нерядко предвещава по-голяма заплаха от шофирането на кола . И недостатъчно перфектнотосъстояние на мото гумите още ще подхрани опасността от зараждане на неприятни произшествия, без значение от факта за кой тип марка мотоциклет говорим и с какви умения за управление разполагате . Следователно е наистина значимо да изберете целесъобразните и подходящи мото гуми за мотоциклета ви . В нашия материал ще преминем през основните компоненти, изпълняващи роля в задействането на избор , плюс това няколко полезни дейности ангажирани с сигурната грижа за мото гумите.

Значението на идеално сцепление между мото гумата и пътната настилка

Колкото по-обширна е профилната големина , толкова по-удачно ще бъде и осъщественото сцепление . Едновременно с това обаче е добре да знаете , че обемната профилна широчина вдига и мощността на триене между мото гумите и шосето, което довежда до по-трудно преустановяване на направлението на движение. Като следствие, ще ви трябват по-големи усилия, за да постигнете въпросния завой. Погледнато под друг ъгъл, по-малката ширина на профила довежда до по-скоростни и по-лесно завиване , но и занижава цялостната устойчивост на превозното средство при непосредствено движение.

Видове мото гуми 1
Видове мото гуми

Мото гуми – защо е важна широчината на профила в избора ни

Ширината на профила на мото гумата вероятно е нужно да бъде залагана като определящ фактор селектирайки материали от този тип . Необходимостта за това се намира в следствеността , че тя има основно действие относно създаването на подходящо единство между мото гумата и пътната обвивка.

Мото гуми – със сигурност е важно бъдете сигурни във на външния изглед

Едно съвсем нормално оглеждане на външния вид на мото гумите може да ви разкаже доста за състоянието им. Къде конкретно е необходимо да обърнете внимание при такъв оглед ? Проверете за това по мото гумите съществуват ли драскотини, разкъсвания и подобни неблагонадеждни белези. Допълнително , своевременно премахвайте елементи като пръст, камъчета и т.н. В перспектива такива елементи биха могли да имат недобро влияние върху характеристиките и функциите на мото гумите.

Мото гуми – поддръжка на отлично положение на налягането

Една от най-важните практики свързан с мото гумите е да следите нормалното им ниво на налягане. В никакъв случай не оставяйте мото гумата да омекне, защото при нейното загряване е възможно да се случи спукване. А това по време на движение е възможно да доведе до усложняващи инциденти с реално нехубави последици. Погледнато от друга страна , не е добре да покачвате прекалено налягането на мото гумите. Така биха станали по-податливи на износване и още понижава стабилността на превозната машина. Редовното проверяване и поддържане на препоръчителното налягане е единствения вариант да си гарантирате продължителен живот на мото гумите, както и максимална сигурност и стабилност на пътя .

Намерете мото гуми 2
Намерете мото гуми

Практически съвети относно мото гумите

Ще ви представим още няколко полезни напътствия относно продуктите от клас „Мото гуми“. Подобни съвети се отнасят до улавяне на моментното състояние на мото гумите, изправната им употреба и поддръжка . Тези критерии да имате предвид в случай, че сте решили вашето превозно средство да е снабдено с мото гуми, които са във възможно най-добро състояние :

Мото гуми – наясно ли сме с профилна форма на гумата за нашия модел

Формата на профила е друга страна на мото гумите, рефлектираща въздействие над действието на движение на превозното средство . И в това положение ви съветваме да се приемат под внимание характерностите на различните възможни форми на профила свързани с разнообразните положения по пътя . Гладката профилна форма например спомага относно осигуреното движение в права линия , но значително забавя промяната на посоката и направата на завои от определеното превозно средство . Профилният овал пък ще реализира по-плавно получаване на завоите и по-лека стабилност придвижвайки се напред .

Най-добрите на пазара мото гуми 3
Най-добрите на пазара мото гуми

Мото гуми – трябва да знаем какво определя профилна височина преди да изберем

А за да осъзнаете идеята на височината на профила , първо сме длъжни да споменем какво конкретно събира такава характеристика на мото гумите. Чрез обозначението „профилна височина“ всъщност се маркира периметъра между повърхностите на мото гумата и на нейната джанта.

Обмисляйки вариантите употребявана или неупотребявана мото гума

При условие, че сте си закупили нова мото гума, дали можете да бъдете сигурни , че тя със сигурност е нова? Има шанс например мото гумата да е престояла в за неопределено дълго време , преди вашето закупуване . Най-ефикасният метод да сте наясно каква е реалността, е сверявайки идентификационния й номер DOT. Той стои в страничната част на мото гумата. Необходимата информация за нейната възраст ще разберете от крайните четири цифри от въпросния DOT код. Първите две от тях отговарят на седмицата от годината , на създаване на съответната мото гума, а другите две – и самата година . Ако DOT кодът на мото гумата завършва например на „2309“, то тя е създадена през 23-тата седмица от 2009 година. Както сами разбирате , използвайки DOT кода сте свободни да научите с голяма точност годината на производство на мото гумата, която сте закупили на момента .

Намерете най-добрите оферти за мото гуми 4
Намерете най-добрите оферти за мото гуми

Вие сте на ход да ни се обадите и да намерите точните мото гуми

Прегледайте каталога на Мото гуми ООД и предпочетете най-добрите мото гуми за вашата превозна машина ! Не пропускайте и другите ни оферти за

гуми
Автогуми
зимни гуми
Летни Гуми
калкулатор гуми
евтини гуми
195 65 15
205 55 16
175/65R14
225/45R17
185/65R15
Мото/АТВ гуми

товарни гуми

Видове мото гуми 5
Видове мото гуми
Вземете мото гуми 6
Вземете мото гуми
Вижте мото гуми 7
Вижте мото гуми
Вижте мото гуми 8
Вижте мото гуми
Вземете мото гуми 9
Вземете мото гуми

Значението на идеално сцепление между мото гумата и пътната настилка
Мото гуми – защо е важна широчината на профила в избора ни
Мото гуми – със сигурност е важно бъдете сигурни във на външния изглед
Мото гуми – поддръжка на отлично положение на налягането
Практически съвети относно мото гумите
Мото гуми – наясно ли сме с профилна форма на гумата за нашия модел
Мото гуми – трябва да знаем какво определя профилна височина преди да изберем
Обмисляйки вариантите употребявана или неупотребявана мото гума
Вие сте на ход да ни се обадите и да намерите точните мото гуми

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *