Какво трябва да научим за различите типове автогуми съобразно стандартите на автомобила ви

  • by

Какво трябва да научим за различите типове автогуми съобразно стандартите на автомобила ви

Автогумите са между съществено важните елементи за всеки автомобил. Вашите автогуми изпълняват службата за създаването на максимално улеснение и свобода във връзка с управлението на превозния автомобил, и дават гаранция за защетеността, спрямо автогумите, както на управляващия , така и на останалите околни . За да осъществите тези планове обаче, е необходимо да заложите на най-добрите автогуми. В продължението на статията ще ви сблъскаме с важните фактори, които е нужно да бъдат разгледани под внимание при закупуването . Като допълнение, ще ви изброим няколко изгодни указания относно последващия процес по поставяне, така че всичко да протече по наистина най-гладкия и безпрепятствен начин за вас.

Зимни възможности за автогуми

– те са пригодени да обещаят сигурното придвижване на колата в утежнени зимни обстоятелства, много пъти включващи фактори като мокри пътища , снежни преспи и заледяване . Осъзнавайки това следствие са снабдени каучукова консистенция, притежаваща нужната гъвкавост при слаби температури и гарантираща точното взаимодействие с пътната настилка. Зимните автогуми обикновено се монтират през октомври или ноември и се подменят напролет , когато е ясно, че зимата и поледиците са вече приключили .

Автогуми – съвети по извършването на монтажа

По пътя на логиката след покупката на нови автогуми, настъпва време и за прилагането им към своето превозно средство. Тук също има някои полезни методи , които е полезно да практикувате . Вижте кои са те в долните редове :

оставете грижата на професионалисти – монтирането на автогуми е операция, която е задължително да се извършва само и единствено от специалисти , работещи в автомобилни сервизи. Не импровизирайте да правите планове сами , защото всяка зле поставена автогума е възможно по-нататък да създаде някои неприятни пътни инцидентни .

задните автогуми в идеално състояние – задните колела принципно не са обвързани с волана на колата , което прави сцеплението с пътя доста по-затрудняващо . В тази последователност е препоръчително отзад да се монтират най-новите или стабилни автогуми за да се осигури максимален контрол върху колата и избягването на опасните моменти по време на шофиране .

Нашият каталог с  автогуми 1
Нашият каталог с автогуми

Ускорена доставка

– изпълняването на продуктите от сайта ни във всеки вариант се изпълнява дори в рамките на другия работен ден. Дори съответният тип гуми липсва в склада ни и е нужно в момента да се докара от Германия, срокът е до 10 работни дни.

Съвети след извършването на монтажа на автогумите

след поставянето – след слагането на гумите , не преставайте неизменно да следите състоянието на автогумите. Обръщайте внимание на външни разлики в налягането им, външни засягания , неизправности и такива най-вероятно лоши признаци . Ако видите подобни, колкото може по-бързо решете проблема , за да си осигурите изрядното пътуване .

Повече за  автогуми 2
Повече за автогуми

Как да търсите подходящите автогуми?

Необходимо е при търсенето на автогуми да се знаят няколко значително съществени съображения и характеристики . Тези фактори ще ви бъдат полезни да узнаете кои са най-точните и подходящи автогуми за вашето возило. Те водят своето начало от размера и различните показатели на автогумите, и достигат до категории като съответната цена и роля. В следващата част на материала ще ви се изясни това , което трябва ви се изясни за съответните фактори , имащи важна роля в процеса на подбиране .

#Важни данни , които да вземе предвид в избора на автогуми

Размер – размерът естествено е една от съществените характеристики, които е необходимо да се планират. За всеки модел кола съществува отговарящ размер автогуми, обичайно отбелязан в нейното ръководство . Задължително прегледайте това съдържание и вземе предвид показаните в него размери . Купуването на неподходящ за вашето превозно средство размер автогуми може да бъде последвано от някои недобри ефекти при шофиране , като например висока консумация на гориво , стържене при завои и т.н.

Товарен и скоростен показател – два индеска , които също са от важно значение в процеса на избор на автогуми. С какво в същност се свързват те? Товарният индекс е показател за тежестта , която съответната автогума е в състояние да понесе . От своя гледна точка пък скоростният показател улавя крайната възможна скорост за наличната автогума. Или казано с други думи , товарният и скоростният индекси обозначават крайностите при задвижването на определените разновидности и модели автогуми, с които който и да е управляващ е длъжен да внимава .

Роля – под „значение“ разбираме в какви пътни ситуации често ще се движат тези автогуми. Деликатната ситуация на пътя налага и разнородни методи и характеристики от позиция на автогумите. Автогумите, изобретени за управление в градски условия , трябва да обещават по-икономично харчене на гориво и максимално кратък спирачен път. Ако често се движите по магистрали или други главни пътища, съществени за избора на автогуми са тяхната издръжливост на високи скорости, идеалното сцепление с пътната настилка и съпътстващия го комфорт при управление.

Стойност – съвсем нормално колкото по-вискокачествени автогуми желаете да монтирате на своето превозно средство, толкова по-висока цена ще трябва да платите за тях. И все пак замислете се внимателно за кой тип автомобил са ви нужни , къде всекидневно ще го управлявате и кой тип особености на автогумите са от належаща потребност за вас. По този начин ще можете да имате възможно най- правилното и задоволително за вас съотношение между цена и качество при избирането на автогуми.

Вижте нашите автогуми 3
Вижте нашите автогуми

Летни автогуми

– отговарят идеално на метеорологичните условия през топлия пролетно – летен период в родината. Детайлите, от които са създадени те, не позволяват амортизация при силни скорости, както и проблеми поради жаркото слънце . Слагайки на автомобила си летни автогуми, бихте могли да бъдете сигурни , че те ще се запазят в изрядно състояние за доста дълъг времеви отрязък.

Подходящи за всеки сезон автогуми Измислени с идеята да се прескочи мъчителната и непоносима за някои водачи на превозни средства подмяна на автогумите по два пъти в годината . Макар и да не са способни нацяло да компенсират зимните или летните такива, те обхващат голяма част от характеристиките на двата вида и обещават запазването на необходимте равнища на сигурност при шофиране . От една страна всесезонните автогуми гарантират нормалното шофиране през зимата, а от друга – са устойчиви на обичайните летни горещини.

Най-добрите автогуми 4
Най-добрите автогуми

Вие сте на ход да се запознаете с нашите варианти за автогуми

Разгледайте списъка на сайта ни и се спрете идеалните автогуми за своето превозно средство ! Разгледайте и всички наши предложения:

гуми
Автогуми
зимни гуми
Летни Гуми
калкулатор гуми
евтини гуми
195 65 15
205 55 16
175/65R14
225/45R17
185/65R15
мото гуми
Мото/АТВ гуми

товарни гуми

Видове автогуми 5
Видове автогуми
Вземете автогуми 6
Вземете автогуми
Невероятни автогуми 7
Невероятни автогуми
Изберете нашите  автогуми 8
Изберете нашите автогуми
Информация за автогуми 9
Информация за автогуми

Зимни възможности за автогуми
Автогуми – съвети по извършването на монтажа
Ускорена доставка
Съвети след извършването на монтажа на автогумите
Как да търсите подходящите автогуми?
Летни автогуми
Вие сте на ход да се запознаете с нашите варианти за автогуми

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *