Хладилници – завладяващото и изгодно в избора им.

  • by

Хладилници – завладяващото и изгодно в избора им.

В търсенето на хладилни техники при всяко положение ни е необходимо качество, предвещаващо , дълготрайно използване на хладилника, достъпно за нашия джоб . Особено значителен е момента , когато опрем до закупуване на хладилници – неизменна част от човешкото пребиваване и нрави. Ще ви срещнем с някои вълнуващи факти около зараждането на първите хладилници, ще ви представим свойствата на разнообразните асортименти и естествено , ще ви посъветваме къде ще откриете най-качествените и съответстващи ви видове хладилници.

Първо национално участие в създаването на хладилници

Първият познатият ни охлаждащ машинен уред, направен от българи носи името „Мраз 75“ и се произвежда между 1958г. и 1962 г. във фабрика за хладилници в столицата . Първите пуснати десетина хладилника , за кратко заслужили доверието на сънародниците и се разпространили по пазара. До 1962г. производството достигнало до количество от шест хиляди бройки пуснати на пазара хладилници.

Най-подходящият магазин за търсене на хладилници

Техмарт е магазин, покриващ необходимостите за общото присъствие на комфорта във вашият дом. Предоставя голям асортимент на едра и дребна техника, инструменти и мебели за интериора и градината. Ще се натъкнете на разнообразие от класове на различни марки в ценови диапазони , пасващи на всеки стандарт и изискване . Широкият избор на модели би направил на покупка лесен и приятен . Ваша е свободната възможност да спестите време, нерви и усилия с идеално структурирания електронен магазин, с отговорни надеждни служители, с които бихте могли да разисквате всичко и бърза и безплатна доставка до всяка точка на територията на страната.

Нашият каталог с  хладилници 1
Нашият каталог с хладилници

Елементи и свойства на хладилника „Мраз 75“

Мраз 75 има изряден дизайн на къщна мебел. Специалният характерн механизъм на бравата му осигурява плътно прилепване на вратата и със сигурност отделя от външната среда . Работещ с абсорбционно дифузен хладилен агрегат, чиито предимства пред компресорния е неговата безшумност .

Топ предложения за хладилници в Техмарт

Концепцията на фирмата е да изкарва на купувача най-заслужаващите си оферти за класа на сгодни цени прилягащи на стандарта на живот. В раздел хладилници, разполагаме с такива в няколко под-категории – с долна камера, с горна камера, с една врата, сайд бай сайд, хладилни витрини и хладилници за вграждане. В три вида, в нюансирани видове пасващи на всяко естетическо виждане и дизайн на каквото и да е помещение.

Първият официално патентован хладилник

Шарл Тепие е френският изследовател , който за първи път намерил признака на замръзване на амоняка, но не узаконил правата на идеята и доживял края си в пълна низост и нищета . След течение на годините неговото откритие станало причина за зараждането на сегашните хладилници. През 1834г. американският учен Джекъб Пъркинс получава първите законни права за електрическо замразяване за представянето на компенсионно устройство задвижвано с етер, това е първият прототип на масови хладилници. Този вид на машината работел с ръчна помпа, която отнемала температурата във въздуха посредством обмен между две камери. В началото на 20в. се засилва и постепенното масово завладяване на домакинствата.

Изберете нашите  хладилници 2
Изберете нашите хладилници

Прототип на хладилниците

Нашите прародители даже не са имали потребност от охлаждане на храната, а просто са я приемали непосредствено след лов, риболов, бране на реколтата или добиване от природата. Храненето е било просто процес осигуряващ тяхното съществуване , ден за ден , а не сетивното задоволство от кулинарното изкуство , което познаваме в днешни дни. Най-първичното хрумване за по-дълго и по-надеждно запазване на храни и напитки била чрез съдове с вода, сложени на ветровито място , загърнати с навлажнена кърпа или оставени на студено нощно време . В по-късен момент открили , че разтворени в течност някои соли приемат доста голямо количество топлина и започнали да ги предназначат в употреба за запазване на напитките свежи . Първоначалните наподобяващи на термоизолирани помещения, където се задържа температура по-ниска от тази на заобикалящата среда били дупки в стените на къщите или прокопани в почвата , запушени с дърво и изпълнени със сняг или лед. В някои императорски имения имало подготвен отряд около сто работника , грижещ се за изстудяването , като се започне храната на трапезата и се стигне дори до мъртвото тяло на загиналия владетел .

Вижте хладилници 3
Вижте хладилници

Интересната история на хладилниците

Не е лесно и почти невъзможно е в наше време да си изградим представа за ежедневието без измислянето на нашите верени домашни помагачи, наречени хладилници. Ако помислим малко в същност, ще осъзнаем , че това изобретение на човека , в познатия си вид, се е появило сравнително скоро.

Винаги сте добре дошли да изберете вашият хладилник.

В обекта на фирмата разположен в град Перник или в страницата в интернет . Прегледайте също , освен хладилници и всеки друг вид уреди или интериор за своите домове и най-съкровени кътчета като например:

телевизори

абсорбатори

микровълнова

фурна за вграждане

прахосмукачка

съдомиялни

инверторни климатици

климатици /цени/

смартфони

конзоли

ютии

сокоизстисквачки

епилатори

хлебопекарни

плотове за вграждане

хладилници за вграждане

готварски печки

лаптопи

Прахосмукачки роботи

Аудио слушалки

Фотоепилатори

Кафемашини

Самобръсначки

Перални за вграждане

Сушилни

Бойлери

Таблети

Видове хладилници 4
Видове хладилници
Разновидности хладилници 5
Разновидности хладилници
Разнообразие от хладилници 6
Разнообразие от хладилници
Изключително качествени хладилници 7
Изключително качествени хладилници
Информация за хладилници 8
Информация за хладилници
Нашият каталог с  хладилници 9
Нашият каталог с хладилници
Вижте хладилници 10
Вижте хладилници
Огромно разнообразие от хладилници 11
Огромно разнообразие от хладилници
Най-добрите хладилници 12
Най-добрите хладилници
Най-добрите оферти за хладилници 13
Най-добрите оферти за хладилници
Най-предпочитаните  хладилници 14
Най-предпочитаните хладилници

Първо национално участие в създаването на хладилници
Най-подходящият магазин за търсене на хладилници
Елементи и свойства на хладилника „Мраз 75“
Топ предложения за хладилници в Техмарт
Първият официално патентован хладилник
Прототип на хладилниците
Интересната история на хладилниците
Винаги сте добре дошли да изберете вашият хладилник.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *