протеини

  • by

протеини

Значение и състав на протеините?

Протеините са биологически съществени макромолекули, които са смес от аминокиселини. Те изпълняват главна функция в нормалното порастване и действие на човешкия организъм. В действителност протеините са един от структурните полагащи компоненти на които и да е живи клетки. Функциите , които извършват в системата , са жизнено полагащи и изключително разностранни . Започвайки от присъщите полагащи такива, имащи обвързаност с същността на клетките, и достигайки до създаването на същински протекции на организма и предаването на кислород до тъканите. Нашите организми са способни да обобщят някои от аминокиселините, играещи роля в произвеждането на протеините, но още такива е необходимо да абсорбираме от външни източници. Те могат да са храните , наситени с протеини, или различните типове протеинови хранителни добавки, предлагани в продажба.

Главни функции на протеините

Протеините притежават много значими предназначения в нашият организъм . Ако трябва да сме точни, всъщност няма дейност в организма ни, който да не е във връзка с определен протеин. Ефектите на протеините са изключително разнообразни , но ще направим опит да ги разделим в няколко базови групи.

– конструктивни функции – структуроопределящите функции на протеините се разчитат от една тяхна много характерна особеност . Това е умението на протеиновите молекули да се събират заедно, за да съградят отделните клетъчни структури – мембрани, рибозоми и т.н. Протеините взимат участие в граденето и поддържането образа на клетката, разбира се и в нейната съставна система. Най-важният съставен протеин в нашия организъм е колагенът. Той има важна мисия в построяването на костите , ставите и сухожилията, кожата и мускулите. Структурните протеини са от съществено естество за скелетно-мускулния апарат и малкото им количество задължително довежда до явяването на деликатни ситуации в него.

– осигуряване на електролитния баланс – протеините всъщност и имат немалко белези , помагащи за поддръжката на електролитния баланс или pH баланса в организма . Храните и напитките , които приемаме ежедневно , притежават свойствата да разместят тези нива . А това е предпоставка за сериозни хронични заболявания . Конкретно протеините предпазват системата ни от такова недобро влияние, като оказват подкрепа за нормалните нива на електролитния баланс.

– засилване на имунната система – може да се каже , че протеините са базовата хранителна единица, която държи рутинната работа на имунната система. Коя е основната мисия на нашата имунна система? Да праща антитела за балансиране на проникналите в системата вируси и бактерии . Е, този вид антитела по устройство в интерес на истината се оказват протеини. Изхождайки от това обстоятелство е от такова основно значение да подхранваме имунната си система с потребното количество протеини, за да може тя да действа ефективно и да ни защитава от доста болести.

– транспортни функции – протеините имат важна роля и в доставянето на хранителни вещества в тялото . Те пренасят до клетките жизнено необходими за тях вещества – витамини, соли, желязо и хемоглобин. Ето как се осъществява стигането на кислорода в клетката и разбира се изваждането на въглеродния диоксид от нея .

– каталитични функции – протеините, които играят ролята на съществени стабилизатори в нашия организъм, се казват ензими. Те разработват процеса на разделяне на хранителните елементи до по-малки и смилаеми компоненти . По този начин тези протеини много скъсяват времето за извършване дейността на храносмилане. Запаса на достатъчното количество ензими в системата е от огромно значение, защото при намаляването им е възможно да се случат вероятни оплаквания с храносмилането.

– сигнални функции – като компонент от сместа на сложните биологични молекули хормони, растежни фактори и т.н., протеините играят роля в технологията на междуклетъчно и междутъканно взаимодействие . Следователно , те влизат в предназначението на своеобразни вестоносци в системата . Пример за подобен протеин е инсулинът, който поддържа съществена задача в модулацията на метаболизма.

– сензорни функции – една от ролите на протеините, за които може би се знае най-малко. Реално много от протеините играят превъплъщението на молекули, кореспондиращи на посочен разред сигнали. Често тези протеинови сензори са вложени в клетъчните мембрани. Тяхната роля е да разчитат молекулните сигнали, доставени от други клетки и органи или пък от околната среда.

– двигателни функции – всяко придвижване вътре в човешките клетки и органи става чрез т.нар. двигателни протеини. Същото се отнася и като цяло за активността на организма . Като опция за двигателен протеин можем да именуваме доста . Той се подвизава в мускулите и оказва ефект върху постоянните им свивания , помагащи за осъществяването събирането на скелетната мускулатура и придвижването на тялото в пространството.

– допълнителни функции – и не трябва да забравяме че, в определени стечения е допустимо протеините да се използват от организма като главен енергиен запас . Разбираме предимно състояния, при които човешкият организъм изпитва недоимък на въглехидрати. Такива протеини, изпълняващи резервна работа свързана с произвеждането на енергия , са казеинът и овоалбуминът.

протеини 1 Най-добрите
протеини

Протеините и спортуването

При съчетание с всекидневни спортове , протеините дават съвсем добро отражение върху човека и цялостната физическа издръжливост на тялото . Прием на хранителни вещества или хранителни добавки, съдържащи протеин, е полезно да се прави около 2 часа преди съответната тренировка . В този ред ще се забърза процесът на мускулен растеж и развитие след приключване на физическите дейности . Смесицата от протеини и въглехидрати пък забавя изчерпването на мускулния гликоген и смалява щетите върху мускулната маса, предизвикани от активното третиране . Е, сега сте запознати – в случай, че се нуждаете от подобрение на действието на активностите в залата , покачване на мускулния разрастък и подобрение, също и ускоряване на регенериращите дейности, протеините ще се окажат ваш безспорен другар в осъществяването на тези мечти .

протеини 2 Най-добрите
протеини

Протеинови хранителни добавки

Хранителните добавки са също така страхотно действащ метод за добавяне на наложителните размери протеин на тялото . Те са съществено утвърждаващи за всекидневно движещите се лица, фактически изпращат на организма съответната сила , за да устои на постоянното натоварване . Прочетете основните типове протеини, които бихме могли да намираме под формата на хранителни добавки:

– суроватъчен протеин – това е най-купуван от спортуващите поради моментното му усвояване и приемане от организма . Едновременно с това трудно бихме поели потребното количество от него използвайки храната , без претоварване на своя стомах.

– казеин – наричан също като млечен протеин. Той стимулира продължителното отделяне на някои аминокиселини, вършещи съществена мисия в разрастването и развоя на скелетната мускулатура.

– телешки протеин – също е изпълнен с високи нива на аминокиселини, във връзка със скелетната мускулатура. Неговото приемане повишава целокупната мощ и здравина на мускулите.

– яйчен протеин – огромното му преимущество е умението да бъде прилаган нацяло от системата на организма . Той подпомага постоянно отделяне на градивни частици за мускулите.

– растителен протеин – все така действащ за мускулатурата от тези с животински състав. Независимо от това той е изпълнен с долни нива на наситени мазнини, което е от голяма значимост не само за собственото ни тегло , но и за работата на сърдечно-съдовата ни система .

протеини 3 Най-добрите
протеини

Протеините на Ready for life – качество и резултат на съответстващи цени

В каталога на Ready for life бихте могли да се спрете на доста протеини и протеинови продукти, част от предложенията на световни и наложени компании за хранителни добавки. Те не само ще ви гарантират идеално поддържано тяло, но и ще ви окажат подкрепа за поддържане страхотно здраве . Като бонус , при нас имате свободата да се спрете на тези много добри протеини на реално прилични цени . Разгледайте най-атрактивните предложения от разреда „Протеини“, които сме изложили :

1. Blade Sport Protein Concentrate – започваме с този висококачествен прахообразен продукт. Той е съставен от 87% суроватъчен протеин и е идеален за постоянно трениращите . Всеки прием на Blade Sport Protein Concentrate доставя на организма ви 21 грама протеин. Допълнително , хранителната добавка изпълнена с масивно количество л-глутамин и аминокиселини с разклонена верига. Вероятно сте наясно , този вид аминокиселини, групирани под общото съкращение BCAA, са значително от полза за всеки интензивно трениращ човек . По какъв начин да използвате протеиновия продукт? 1 пълна мерителна лъжичка разтваряща се в 200-250 мл вода или мляко. Това количество обикновено се взема преди и след тренировка , но за по-сигурен ефективност можете да осъществите и още един прием всяка сутрин .

2. WIN Nutrition 100% Hi-Mass Gainer – съвсем природен гейнър, работещ за стабилно укрепване на мускулните нива . WIN Nutrition 100% Hi-Mass Gainer съдържа няколко модела протеин с силна биологична стойност , правейки голям анаболен ефект. И още , заради на въглехидратите, в състава на , протеинът е и идеален източник на сила за човешкото тяло . Всяка порция от WIN Nutrition 100% Hi-Mass Gainer съдържа 56 грама протеин и средно 230 грама въглехидрати, което го реализира като един от най-добрите гейнъри в мрежата. Добре е да се изпива ½ количество сутрин ½ мярка след тренировка .

3. Prozis Sport 100% Real Whey Protein – направен от най-качествен суроватъчен концентрат с над 80% белтъчна консистенция. С изпълнен аминокиселинен профил и богат на BCAA, този вид протеин ще ви бъде от полза да повишите мускулната си маса, както и да запазите постигнатите мускули впоследствие . Prozis Sport 100% Real Whey Protein е тестван от редица отделни лаборатории и притежава редица сертификати за качество. Естествено можете да откриете в невероятни вкусове, включващи Шоколад и Бисквитки с крем. Даваме ви съвет да взимате 1 доза 25 грама при ставане на гладно и 1 лъжица след натоварване . За по-скоростни процеси , бихте могли да изпивате и допълнителна доза от протеиновия продукт преди движение или в продължението на вечерта .

4. Myprotein Impact Whey Protein Flavoured – качествен протеинов продукт, лансиран от световноразпространена серия за спортни хранителни вещества Myprotein. Гарантира на организма по 82 грама протеин на всеки 100 грама сух материал . Myprotein Impact Whey Protein Flavoured поддържа слабо ниво на мазнини и лактоза, но пък е богат на калции и незаменими аминокиселини. Прекрасен подбор както за професионалисти , така и за всички , които просто желаят да водят здравословен начин на живот . 25 грама от материала се полага в 150-250 мл вода или мляко. Тази доза е добре са се пие до трийсет минути след натовареност , но ако не ви е удобно , можете да я изпивате и във всеки друг миг.

5. Myprotein Vegan Blend Flavoured – друга разновидност от марката Myprotein, което пък е пригодено за вегетарианците и веганите. Myprotein Vegan Blend Flavoured е съчетание от грахов протеинов изолат, протеин от кафяв ориз и конопен протеин. Дава на човешкия организъм над 22 грама протеин на приемане, както и цялостния състав от есенциални аминокиселини. Продуктът има изключително благоприятно въздействие върху развитието на мускулната маса и процесите на усвояване на основните хранителни витамини от системата . Една мерителна лъжичка от Myprotein Vegan Blend Flavoured се изсипва в 150-250 мл вода или сок, като е хубаво да бъдат изпивани 2 или 3 такива дози на ден .

6. Battery Nutrition Whey Gold Isolate – подходящ едновременно за редовно спортуващи, така и за такива които желаят да повдигнат стандартния си прием на протеини. Battery Nutrition Whey Gold Isolate съдържа единствено и само първостепенни протеин изолат и хидролизат от най-добри източници. Всяко количество от 25 грама осигурява на организма 21 грама чист протеин. Протеинът стимулира развоя на изчистената мускулна тъкан и действието на анаболните процеси в организма . Препоръчително е на ден да се правят по 2 дози – 1 ставайки и 1 след тренировка .

7. WIN Nutrition 100% Hi-Protein Standard – протеинова пудра, изпълнена с най-добри протеини от пет типа източника – суроватка, мляко, пшеница, соя и яйца. Съдържа всички аминокиселини, необходими за моменталното и полезно натрупване на активна мускулна маса. Не забравяйте , протеиновият продукт има разновидности в любими вкусове ванилия, шоколад и ягода и се разтваря изключително лесно във вода. Също като горната опция , се пият по 2 порции на ден – 1 сутрин и 1 след тренировка .

8. Myprotein CarniPro 97% Beef Protein Flavoured – за край представяме една протеинова разновидност на британската марка за фитнес добавки Myprotein. Myprotein CarniPro 97% Beef Protein Flavoured съдържа хидролизиран телешки протеин, извлечен от говеждо месо. Той стимулира качественото и полезно повишаване на мускулна маса, както и по-ефикасното регенериране на тялото след активни тренировки . Не съдържа лактоза, а процентите на захар и мазнини в сместа са изключително леки . Myprotein CarniPro 97% Beef Protein Flavoured носи на организма 22 грама телешки протеин и голям спектър от есенциални и неесенциални аминокиселини. Съветваме ви да бъде приеман по 1 доза сутрин и 1 доза след тренировка . За реализираме на най-добри влияния, можете да набавите и допълнителна доза от протеиновия продукт измежду захранванията.

Запознайте се предложенията на Ready for life и си изберете най-добрите протеинови продукти на изключително достъпни стойности, като не забравяте и нашите други продукти:
Л карнитин
протеини
суроватъчен протеин
хранителни добавки
myprotein
аминокиселини
креатин
трибулус
фет бърнър
bcaa

протеини 4 Най-добрите
протеини
протеини 5 Най-добрите
протеини
протеини 6 Най-добрите
протеини
протеини 7 Най-добрите
протеини
протеини 8 Най-добрите
протеини
протеини 9 Най-добрите
протеини

Значение и състав на протеините?
Главни функции на протеините
Протеините и спортуването
Протеинови хранителни добавки
Протеините на Ready for life – качество и резултат на съответстващи цени

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *